Pottenbakken bij Haarlemse Klei

 

 

Leuk dat je interesse hebt in draailessen bij mij. Er zal een wereld voor je opengaan als je je eenmaal waagt aan dit mooie ambacht! Stap voor stap ga ik je de techniek van het pottenbakken leren. We starten met het draaien van kommen en cilinders.  Wanneer je wat meer gevorderd bent, kunnen we dit uitbreiden met eventueel borden, deksels en oren. Maar dat is niet alles…

Ook het decoreren van het draaiwerk een belangrijk onderdeel van het vervaardigen van keramiek. Ook dat wil ik je graag leren. Je kunt je werk glazuren, werken met engobes, dat is een gekleurd kleislib om patronen en tekeningen op het gedraaide werk te schilderen. Sgraffito (gedeeltelijk wegkrassen van de engobe laag) en schilderen zijn voorbeelden van de talloze mogelijkheden die er zijn.

Wat kun je verwachten?

– Lessen van 2,5 uur op maandag en donderdagavond van 19.30- 22.00 uur. Het laatste kwartier gebruiken we om op te ruimen en schoon te maken. De cursus is geschikt voor beginners als voor diegene die al wat ervaring met draaien hebben. Je hebt les in een kleine groep zodat ik je op jouw niveau kan begeleiden en rekening kan houden met je persoonlijke wensen. Instromen is het hele jaar mogelijk als er plek is.

–    Duidelijke instructie en intensieve begeleiding aangezien de groep uit max. 5 personen bestaan.

–   Gebruik van materiaal (draaischijf, klei, engobe, een overzichtelijke collectie van glazuur, kwasten, afdraaigereedschap, loomers, snijdraad ect).  

Het cursusgeld, 220 euro en is inclusief stook- en materiaalkosten voor 1 werkstuk per afgenomen les. Dat betekent dat je bij 8 lessen 8 werkstukken mag draaien, decoreren, biscuitbakken, glazuren en glazuur stoken. Mocht je nou lekker doordraaien en heel veel meer gaan produceren, dan zal ik daar iets voor in rekening brengen (3 € per kilo).

Zelf mee brengen:

Een schort en een (oude) handdoek.

 

 

 

 

Wordt sociaal